Sekaná z mletého vepřového a uzeného bůčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřového bůčku bez kosti
200 g uzeného bůčku
100 g anglické slaniny
100 g uzeného sýra
4 vejce
2 páry jemných párků
sůl
5 stroužků česneku
2 lžíce obyčejné hořčice
2 lžičky uzené sladké papriky
1 smetanu na vaření
80 g kukuřičného škrobu
2 lžičky koření na mletá masa

Postup přípravy receptu

  1. Oba bůčky s česnekem si umeleme, přidáme smetanu koření na mletá masa, sůl, kukuřičný škrob. Směs v míse řádně promícháme, přikryjeme alobalem a necháme přes noc v lednici uležet. Z vajec si připravíme omeletu.

  2. Na navlhčené fólii vytvarujeme placku. Namažeme hořčicí, poklademe plátky slaniny, sýru, vaječnou omeletou, párkem. Takto naplněnou sekanou zavineme, dáme do pekáče.

  3. Povrch sekané potřeme vodou a dáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme asi 20 minut. Pak teplotu snížíme na 150°C a pečeme ještě asi jednu hodinu.

  4. Sekaná by měla mít pěkně vypečenou a křupavou kůrku. Dobu pečení si každý ohlídá dle své trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!