Sekaná - tak trochu jinak (dietněji)

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 ks kuřecí prso vařené
200 g šunky vcelku
150 g Eidam 45% vcelku
1 velká cibule
2-3 vejce
sůl
pepř
italské bylinky
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso uvaříme ve vodě, kam přidáme např. petrželovou nať nebo čerstvý libeček - maso dostane chuť a vůni. Když je uvařené a vychladlé nasekáme ho v sekáčku na jemno (nebo umeleme), stejně tak nasekáme šunku (nějakou kvalitní) a nastrouháme tvrdý sýr na hrubším struhadle.

  2. Cibuli taktéž nasekáme na jemné kostičky. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, osolíme, opepříme, okořeníme italskými bylinkami - já používám Italské bylinky mlýnek Kotanyi (bazalka, tymián, estragon,česnek...), dohustíme strouhankou a vytvarujeme sekanou,obalíme ji ve strouhance a dáme ji na pekáček nebo do formy.

  3. Pečeme cca hodinku na 180°C dorůžova. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. Kdo chce opravdu ještě dietnější sekanou vynechá sýr nebo dá nějaký méně tučný.Jinak sekaná je absolutně bez tuku, pečená na sucho ale přesto je chutná a vláčná díky sýru který se v ní rozteče a rozpeče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!