Sekaná roláda s vinnou klobásou a zeleninou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g sekané (já měla hovězí)
300 g vinné klobásy
2 vejce
1 lžíce papriky
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce nastrouhaného sýra
pepř
sůl
olej
Náplň:
8 plátků sýra
zeleninová směs
(fazolky žluté a zelené, mrkev, hrášek, římský květák, brokolice)
20 g másla
1 cibule
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. První cibuli pokrájíme na drobno a osmažíme na trošce oleje do zlatova. Druhou cibuli pokrájíme na kolečka. Na másle osmažíme zeleninu, osolíme, opepříme a necháme vystydnout.

  2. Vinnou klobásu vymáčkneme ze střívka, přidáme sekanou, vejce, osmaženou cibuli, papriku, česnek, nastrouhaný sýr, sůl, pepř. Vše dobře promícháme a ochutnáme. Je-li potřeba, ještě dochutíme.

  3. Na potravinářskou folii navlhčenýma rukama nandáme sekanou a uplácáme asi 1 cm silnou placku. Poklademe plátky sýra, vychladlou náplní a pomocí folie opatrně smotáme.

  4. Nakonec překulíme na plech s pečícím papírem, pokladeným kolečky cibule a uzavřeme tak, že papír několikrát přehneme na stranách, podlijeme trochou vody a uzavřeme i nahoře. Pečeme prvních 15 min. na 250 C°, pak stáhneme teplotu na 100 C° a ještě tak 1.5 hod. pečeme. Čas je jen přibližný, je třeba kontrolovat.

  5. Když je sekaná již téměř hotová, otevřeme papír nad sekanou a necháme ještě chvíli péct na barvu. Jako příloha může být bramborový salát nebo jakákoliv úprava brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!