Sekaná roláda s vinnou klobásou a zeleninou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g sekané (já měla hovězí)
- 300 g vinné klobásy
- 2 vejce
- 1 lžíce papriky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce nastrouhaného sýra
- pepř
- sůl
- olej
- Náplň:
- 8 plátků sýra
- zeleninová směs
- (fazolky žluté a zelené, mrkev, hrášek, římský květák, brokolice)
- 20 g másla
- 1 cibule
- sůl
- pepř
Postup Sekaná roláda s vinnou klobásou a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
První cibuli pokrájíme na drobno a osmažíme na trošce oleje do zlatova. Druhou cibuli pokrájíme na kolečka. Na másle osmažíme zeleninu, osolíme, opepříme a necháme vystydnout.
Vinnou klobásu vymáčkneme ze střívka, přidáme sekanou, vejce, osmaženou cibuli, papriku, česnek, nastrouhaný sýr, sůl, pepř. Vše dobře promícháme a ochutnáme. Je-li potřeba, ještě dochutíme.
Na potravinářskou folii navlhčenýma rukama nandáme sekanou a uplácáme asi 1 cm silnou placku. Poklademe plátky sýra, vychladlou náplní a pomocí folie opatrně smotáme.
Nakonec překulíme na plech s pečícím papírem, pokladeným kolečky cibule a uzavřeme tak, že papír několikrát přehneme na stranách, podlijeme trochou vody a uzavřeme i nahoře. Pečeme prvních 15 min. na 250 C°, pak stáhneme teplotu na 100 C° a ještě tak 1.5 hod. pečeme. Čas je jen přibližný, je třeba kontrolovat.
Když je sekaná již téměř hotová, otevřeme papír nad sekanou a necháme ještě chvíli péct na barvu. Jako příloha může být bramborový salát nebo jakákoliv úprava brambor.