Segedínský guláš s výpočtem kJ

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

665 g vepřové kýty
500 g kysaného zelí
216 g cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce vepřového sádla
smetana 30%
3 lžičky mleté sladké papriky
1/2 lžičky chilli
1,5 l vody
pepř
sůl
2 lžičky drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle opečeme cibulku do sklovata. Přidáme maso a dále opékáme. Když je maso opečené přidáme papriku, kmín, chilli a zarestujeme. Poté přidáme zelí promícháme a zalijeme vodou.

  2. Přivedeme k varu. Vaříme dokud maso není měkké. Nakonec přilijeme smetanu a krátce povaříme. Když bude guláš moc řídký, zahustíme moukou nebo jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!