Segedín z mletého masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého masa mix
600 g kysaného zelí
2 cibule
2 stroužky česneku
lžíce sádla
mletá paprika sladká a pálivá podle chuti
1-2 lžíce hl. mouky
200 g zakysané smetany
kmín
pepř
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlaté barvy. Přidáme česnek a po chvíli mleté maso. Maso rozmělníme a opečeme. Přidáme sůl koření.

  2. Zelí překrájíme na kratší kousky. Přidáme k masu i s nálevem a vaříme do změknutí zelí. Po uvaření zaprášíme moukou a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu a dochutíme.

  3. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!