Segedín z mletého masa
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého masa mix
- 600 g kysaného zelí
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- lžíce sádla
- mletá paprika sladká a pálivá podle chuti
- 1-2 lžíce hl. mouky
- 200 g zakysané smetany
- kmín
- pepř
- sůl
- cukr
Postup Segedín z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlaté barvy. Přidáme česnek a po chvíli mleté maso. Maso rozmělníme a opečeme. Přidáme sůl koření.
Zelí překrájíme na kratší kousky. Přidáme k masu i s nálevem a vaříme do změknutí zelí. Po uvaření zaprášíme moukou a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu a dochutíme.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.