Segedín hoďtotam

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 cibule
2 lžíce sádla
20 dkg slaniny či špeku
500 g vepřového plecka
mletá paprika
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
300 g bílého kysaného zelí
sůl
pepř
1 kostka Masoxu
1 litr horké vody
hladká mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji nejdřív osmažíme slaninu (či špek, dle chuti), dokud nepustí co nejvíce tuku.

  2. Poté přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibulka začne hnědnout, přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené plecko, necháme zatáhnout, posypeme mletou paprikou, lehce osmahneme a zalijeme horkou vodou.

  3. Přidáme zelí, nové koření, bobkový list a necháme asi 45-60 minut vařit, jen občas promíchneme.

  4. Poté vyjmeme nové koření a bobkový list, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a necháme ještě probublat. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!