Sancocho de Siete Carnes (Sedm dušených mas)

Recepty, Polévky

Suroviny

Půl kila jehněčího
půl kila vepřových klobás
půl kila bůčku
půl kila hovězího
1 kuře
půl kila žebírek
300g šunky
2 citróny rozřezané na poloviny
1 polévková lžíce lisovaného česneku
4 polévkové lžíce oleje
2 lžičky kuliček zeleného pepře
2 velké cibule
2 polévkové lžíce řapíkatého celeru
půl kila brambor
1 šálek kapar
hrnek sterilované kukuřice
oregano
tymián
koriandr
2 čajové lžičky octa
2 čajová lžičky Tabasco omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opečeme hovězí a jehněčí maso, přidáme byliny, česnek, ocet, kapary, koření a sůl. Přidáme několik lžic vody či vývaru a dusíme přibližně 20 minut.

  2. Přidáme vepřové maso a necháme zvolna vařit asi 15 minut. Podle potřeby přidáme vodu. Přidáme zbývající masa a necháme zvolna vařit dalších 10 minut.

  3. Přidáme všechny zbývající přísady a podle potřeby přidáme vodu. Necháme zvolna vařit, dokud není zelenina měkka, dle chuti osolit. Podáváme horké s několika plátky avokáda a s bílou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!