Salát ze slepice – light

Recepty, Saláty

Suroviny

1000 g vařeného slepičího masa nakrájeného na plátky cca 3 x 3 x 0,5 cm
300 g uvařené čínské černé houby (Jidášovo ucho, cca 100 g suchého)
200 g hub v kořeněném sladkokyselém nálevu
200 g odkapané sterilované kapie
100 g hořčice plnotučné
200 g sterilovaná sladké kukuřice v nálevu
200 g ananas kompotu - kousky bez nálevu
100 g sójové omáčky, raději světlé
50 g vývaru ze slepice
50 g oleje
ocet
sůl
pepř
mleté chilli

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience pokrájené na přiměřené kousky opatrně promícháme. Necháme proležet, nejlépe do dalšího dne. Váhy ingrediencí jsou pouze přibližné, spíš kvůli výpočtu hodnot. My to dáváme všechno od oka“.

  2. Kdo by si myslel, že kuřecí maso bude vhodnější, je na omylu. Vyjde z toho jen nevzhledná kašovitá hmota.

  3. Děláme tento salát, když pořádáme party a má vždy velký úspěch.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!