Salát z volské tlamy podle Viléma Vrabce

Recepty, Saláty

Suroviny

600 g očištěné, kůže zbavené volské tlamy (nebo hovězích líček)
voda
1/8 l octa
sůl
120 g kořenové zeleniny
1 malá cibule
2 bobkové listy
4 zrnka pepře (dala jsem 6)
lžička hořčičných semínek
Na zálivku:
1/10 l octa
1/16 l vývaru z masa
2 lžíce oleje
lžička hořčice
trošku soli, cukru a pepře
lžička worcesterské omáčky
80 g cibule
přidala jsem proti receptu 2-3 sladkokyselé okurky na tenké plátky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso z přední části volské tlamy dobře vymyjeme, dáme do hrnce, zalijeme okyselenou vodou a vaříme 4 hodiny (můžeme si pomoct tlakovým hrncem, který dobu zkrátí). Potom přidáme očištěnou zeleninu, cibuli a koření a vaříme tak dlouho, až maso změkne.

  2. Uvařené maso nakrájíme na velmi tenké lupínky, cibuli na drobné kostičky. V hrnku rozmícháme vývar s hořčicí a dochutíme octem a ostatními ingrediencemi na marinádu.

  3. Nalijeme na salát, promícháme a necháme uležet přes noc. Podáváme s pečivem. Já jsem do salátu ještě přidala tence nakrájené sladkokyselé okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!