Salát z pýchavky na způsob rybího salátu

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g pýchavky
1 l vody
1 PL soli
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
Nálev:
2 dl vody
1 dl octu
1 bobkový list
6 kuliček nového kořeni
10 kuliček celého pepře
Salát:
1 sklenice Moravanky
2 PL majonézy
1 KL cukru

Postup přípravy receptu

  1. Pýchavku nakrájíme na malé hranolky a se vším kořením vaříme 20 min, pak scedíme, propláchneme studenou vodou a vybereme kořeni (já používám čajítko).

  2. Uvařenou pýchavku dáme do připraveného nálevu. Druhý den pýchavku scedíme a vybereme kořeni (opět požiji čajítko).

  3. Do mísy dáme scezenou pýchavku, přidáme Moravanku nakrájenou na drobno, majonézu, cukr a dochutíme.

  4. Salát můžeme konzumovat hned, ale lepší je nechat ho pár hodin odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!