Salát z kuřecích jater

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 bobkový list
4 kuličky černého pepře
3 vejce
2 mrkve
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
200 g sterilovaných fazolí
4 lžíce majonézy
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou.

  2. Přidáme k nim pepř i bobkový list a vaříme na mírném ohni asi 30 minut doměkka, přitom stále odebíráme pěnu.

  3. Uvařená játra vyjmeme a necháme vychladnout.

  4. Vejce uvaříme natvrdo.

  5. Mrkev očistíme a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na kostičky a na másle opečeme dozlatova.

  6. Česnek utřeme.

  7. Fazole scedíme a smícháme s cibulí a česnekem.

  8. Játra, vejce i mrkev nakrájíme na kostičky a přidáme je s majonézou k fazolím.

  9. Salát promícháme a dle chuti osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!