Salát z avokáda, tuňáka a rajčat

Recepty, Saláty

Suroviny

1 zralé avokádo
2 větší dužnatější rajčata (ne cherry)
1 konzerva tuňáka v oleji či ve vl.šťávě
olivový olej
petrželka
sůl
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Rajče rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Lehce osolíme, vmícháme lžičku oleje a nasekanou petrželku a necháme pustit vodu.

  2. Mezitím rozkrojíme avokádo, vydlabeme do misky, rozmačkáme vidličkou na pyré, zakápneme citronem a dle chuti osolíme.

  3. Z rajčat slijeme vodu, kterou po osolení pustila.

  4. Tuňáka zcedíme, pokud byl v oleji, můžeme olej použít za zakapání nakonec.

  5. Na talíř dáme tvořítko o průměru cca 8-10 cm, vysoké cca 5-6 cm, na dno rozprostřeme půlku rajčatové směsi, na to navrstvíme půlku tuňáka a nakonec půlku avokádového pyré.

  6. Tvořítko opatrně odebereme, salát pokapeme olivovým olejem (či olejem z tuňáka), opakujeme s druhou dávkou na dalším talíři. Ozdobíme petrželkou a podáváme s opečenými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!