Salát s chřestem a vejci

Recepty, Saláty

Suroviny

2-3 hrsti salátových listů - mix
150 g mladého zeleného chřestu
2 vařená vejce
cca 60 g ředkviček
olej
sůl
pepř mletý
4 lžíce zakysané smetany nebo majolky
2 lžičky hořčice plnotučné
lák z okurek dle potřeby
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Vyprané listy salátů necháme okapat, natrháme a pokapeme troškou citronové šťávy, smíchané s necelou lžící oleje. Přidáme na špalíky pokrájený a krátce spařený, již vychladlý chřest, plátky vychlazených ředkviček, osolíme, opepříme a společně promícháme.

  2. Nandáme na velký talíř, tác nebo do mísy, poklademe pokrájenými vejci a pocákáme dipem, umíchaným ze zakysané smetany s hořčicí, který dle potřeby naředíme lákem z okurek.

  3. Podáváme jako lehkou večeři nebo svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!