Salát (nejen) s černou čočkou

Recepty, Saláty

Suroviny

40 g cibule - jemně krájené
40 g řapíkatého celeru - tence krájeného
40 g červené papriky nebo kapie
120 g rajčat
150 g surimi tyčinek nebo vařené či smažené rybí maso
150-200 g vařené černé čočky
pepř mletý
sůl
jablečný ocet (nebo vinný, balzamikový...)
Dále dle chuti:
majonéza
hořčice plnotučná nebo dijonská
lák z okurek

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájenou cibuli s paprikou smícháme s tence krájeným řapíkatým celerem, na kostičky pokrájeným pevným zralým rajčetem a pokrájeným rybím masem nebo surimi tyčinkami. Vařenou černou čočku přisypeme dle chuti.

  2. Vše osolíme, opepříme, zakápneme jablečným octem nebo balzamikovým, promícháme a dáme krátce proležet do chladna.

  3. Pokud chceme, můžeme ocet vynechat a do salátu můžeme vmíchat trochu majonézy, kterou ochutíme hořčicí a zředíme troškou láku, nebo jen zředěnou hořčicí bez majonézy, to záleží na chuti každého.

  4. Podáváme samostatně nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!