Šafránové rizoto s krevetami

Recepty, Mořské plody

Suroviny

1 hrnek 250 ml kulatozrnné rýže
300 ml vývaru (zeleninový)
100 ml bílého vína
100 g másla + 1 lžíci olivového oleje
1 střední cibule
50 g parmazánu
šafrán
sůl
pepř
krevety 10 ks
jarní cibulku a rukolu k podávání.

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.

  2. Když se víno odpaří přidáme šafrán, osolíme, mícháme a postupně podléváme vývarem až do změknutí rýže. Přidáme druhou třetinu másla, polovinu nastrouhaného parmazánu, promícháme a odstavíme.

  3. Na pánvičku dáme zblylé máslo a na něm opečeme krátce krevety (růžové jsou již předvařené), osolíme a opepříme. Podáváme s hrstkou rukoly nebo jarní cibulkou a posypané strouhaným parmazánem. Ozdobeno chilli vlasy a růžovým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!