Rýžový věneček s masem, mozzarellou a cherry rajčátky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

300 g hovězí kýty (můžete použit i jiné maso třeba vepřové)
1 cibule
sůl
pepř mletý
100 g Mozzarelly
cherry rajčátka
směs zelených bylinek
česnek
hladká mouka
máslo
olej
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.

  2. Cibuli na drobno orestujeme v kastrůlku do zlatova a přidáme maso, krátce orestujeme a podlijeme vodou, necháme dusit do měkka.

  3. Cherry rajčátka opečeme na másle, přidáme česnek na plátky, mozzarellu na plátky a zelené bylinky, lehce osolíme a stáhneme z plotny.

  4. Uvaříme rýži.

  5. Měkké maso lehce zahustíme jíškou, tak aby to byla spíš šťáva než omáčka. A můžeme servírovat, z rýže uděláme na talíři věneček do prostřed dáme maso se šťávou a nahoru rajčátka a mozzarellu. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!