Rýžový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

100 g rýže v suchém stavu
200 g zelených fazolových lusků
1 kapie
4 jarní cibulky
10 velkých černých oliv
čerstvá máta
pažitka
1 citrón
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
K podávání:
tuňák v olivovém oleji

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu a nechte vychladnout.

  2. Fazolky vhoďte do vroucí vody a vařte asi 3 minuty. Sceďte a propláchněte studenou vodou, můžete zchladit ledem.

  3. Kapii zbavte semen a žebroví a nakrájejte na tenké proužky. Očištěné cibulky a olivy nakrájejte na kolečka. Přidejte nasekanou pažitku. Fazolky nakrájejte podle velikosti na 1/2 nebo 1/3.

  4. Rýži smíchejte s ostatními surovinami. Ochuťte šťávou z citrónu (máte-li chemicky neošetřený citrón, nastrouhejte lžičku citrónové kůry), olivový olej, osolte a opepřete. Nechte stát asi hodinu, aby se chutě spojily.

  5. Posypte natrhanými lístky máty. Doplňte tuňákem a podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!