Rýžový nákyp s jahodami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

rýže, mléko, cukr, vanilkový cukr, vejce, mletá skořice, sůl
jahody
Množství dle počtu strávníků.

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme vařit mléko a cukr, přidáme rýži /2,5 dílu mléka, 1 díl rýže/. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme až je rýže měkká. Za občasného promíchání necháme rýži vychladnout.

  2. Do vychladlé rýže zamícháme žloutky, vanilkový cukr a skořici. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do rýžové kaše. Pekáč vymažeme sádlem nebo máslem a vysypeme strouhankou.

  3. Rýžovou kaši rovnoměrně rozprostřeme do pekáčku a poklademe jahodami. Dáme péct do trouby předehřáté na 175 stupňů asi 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!