Rychlý segedín z pečeného masa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300-400 g pečeného vepřového i jiného masa s výpekem
500 g kysaného zelí
1 větší brambora
1 cibule
2 lžíce mleté papriky
2 lžíce zakysané smetany
cukr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sebereme asi 1-2 lžíce tuku z výpeku. Rozpustíme a necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli. Přidáme papriku a po krátkém orestování překrájené zelí. Podle kyselosti zelí ho trošku podlijeme lákem nebo vodou.

  2. Do zelí přimícháme jemně nastrouhanou bramboru a dusíme téměř do měkka. Přidáme kousky masa, smetanu a společně už jen krátce povaříme.

  3. Nakonec podle chuti přidáme výpek, sůl, pepř a cukr. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!