Rychlý segedín z pečeného masa
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300-400 g pečeného vepřového i jiného masa s výpekem
- 500 g kysaného zelí
- 1 větší brambora
- 1 cibule
- 2 lžíce mleté papriky
- 2 lžíce zakysané smetany
- cukr
- sůl
- pepř
Postup Rychlý segedín z pečeného masa
Postup přípravy receptu
-
Sebereme asi 1-2 lžíce tuku z výpeku. Rozpustíme a necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli. Přidáme papriku a po krátkém orestování překrájené zelí. Podle kyselosti zelí ho trošku podlijeme lákem nebo vodou.
Do zelí přimícháme jemně nastrouhanou bramboru a dusíme téměř do měkka. Přidáme kousky masa, smetanu a společně už jen krátce povaříme.
Nakonec podle chuti přidáme výpek, sůl, pepř a cukr. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.