Rychlá tvarohová buchta s povidlím jako hanácké koláče

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka (pokojové teploty)
1/2 hrnku oleje
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
Tvarohová náplň:
2 tvarohy
1 hrnek cukru moučka
1 vanilkového cukru
1 vanilkový pudink prášek
2 celá vejce
1 hrnek mléka
povidla
asi 1/2 hrnku rumu (nemusí být, rozředit s povidly)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse - nejdříve vyšleháme vajíčka s cukrem, olej, mléko, nakonec mouku s práškem do pečiva.

  2. Náplň - V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň - opět vše smícháme dohromady - tvarohy, cukr, pudink (prášek), vejce mléko. Je-li tvaroh ve vaničce, dáme mléka méně.

  3. Na plech vyložený papírem vylijeme celé těsto, rozlijeme po celém plechu. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně tak, jako bychom kladli ovoce (nebo dáme do cukrářského pytlíku). Dáme pozvolna péci do vyhřátě trouby na cca 160°C dozlatova. Je výborná a chutná jako hanácké koláče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!