Rychlá kuřecí znojemská omáčka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízky)
1 cibule
2 kvalitní párky nakrájené na kolečka
3 nakládané okurky na kousky
2 lžíce nakládané kapie
1 lžíce hořčice
1 lžíce rajčatového protlaku
1 plná lžíce hladké mouky
vývar nebo voda
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, maso na kostky. Rozehřejeme olej, zpěníme cibuli a přidáme maso. Necháme zatáhnout a přidáme protlak, hořčici, sůl a zarestujeme.

  2. Přisypeme párky a podlijeme vývarem, zamíchaným s moukou. Dusíme cca 10 minut, občas promícháme. Přidáme okurky, kapii a necháme chvíli probublat.

  3. Dochutíme pepřem, případně solí. Podáváme nejlépe s rýži, ale mohou být i těstoviny nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!