Rychlá kakaová buchta s polevou z bílé čokolády

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hladké mouky
2 vejce
100 g majonézy
1/2 prášku do pečiva
40 g kakaa
150 -180 ml mléka
200 g mletého cukru
lžíce rumu
špetka skořice
pikantní marmeláda na pomazání
poleva:
100 g bílé čokolády
200 g husté zakysané smetany
tenký plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Majonézu, cukr a vejce prošleháme metličkou. Přidáme mléko, prosátou mouku a zbytek surovin. Vše spojíme do hladkého těsta. Pekáček cca 25 x 35 cm vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. 30-40 minut. Vyzkoušíme špejlí.

  2. Na krém rozpustíme čokoládu s máslem ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády vmícháme smetanu. Na ještě teplý koláč namažeme tenčí vrstvu marmelády a necháme zchladnout. Poté nahoru mažeme krém z čokolády a smetany. Necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!