Rychlá kakaová buchta s polevou z bílé čokolády
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g hladké mouky
- 2 vejce
- 100 g majonézy
- 1/2 prášku do pečiva
- 40 g kakaa
- 150 -180 ml mléka
- 200 g mletého cukru
- lžíce rumu
- špetka skořice
- pikantní marmeláda na pomazání
- poleva:
- 100 g bílé čokolády
- 200 g husté zakysané smetany
- tenký plátek másla
Postup Rychlá kakaová buchta s polevou z bílé čokolády
Postup přípravy receptu
-
Majonézu, cukr a vejce prošleháme metličkou. Přidáme mléko, prosátou mouku a zbytek surovin. Vše spojíme do hladkého těsta. Pekáček cca 25 x 35 cm vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. 30-40 minut. Vyzkoušíme špejlí.
Na krém rozpustíme čokoládu s máslem ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády vmícháme smetanu. Na ještě teplý koláč namažeme tenčí vrstvu marmelády a necháme zchladnout. Poté nahoru mažeme krém z čokolády a smetany. Necháme ztuhnout.