Rybka inspirovana k. radulkou
Recepty, RybySuroviny
- 3 filety ryby HADDOCK cca 1,50 kg
- 3 sladké pomeranče
- máslo
- případně kokosový olej
- sůl
- pepř
- sušený rozmarýn
- žluté curry
- hnědý cukr
- sušená semínka pálivých papriček nebo čerstvá feferonka (velmi jemně nakrájená)
- mouka
Postup Rybka inspirovana k. radulkou
Postup přípravy receptu
-
Filety nejdrive stahneme z kuze, pote okorenime z obou stran namichanou smesi suseneho rozmarynu, curry, hnedeho cukru, seminek papricek, soli a cerstve pomleteho cerneho pepre. Smes by mela byt ostra a nasladla. Nechame v lednici nejmene hodinku ulezet.
Pote rybku dame do pekacku, jehoz dno jsme pokladli maslem a zhruba jednou lzici kokosoveho oleje (Nemusi byt, ale maslo se neprepaluje).
Vymackame stavu z pomerancu a duzinou poklademe vrsek ryby.
Dame zhruba na 25 minut zapect do trouby, az se nam vytvori jemna zlatava kurcicka. Po upeceni rybu vyjmeme a uchovame v teple.
Stavu slijeme, dokorenime malou lzickou jiz namichane smesi a jemne zahustime svetlou jiskou. JISKA: Udelame, podle zvyklosti, maslo, mouka, pripadne trochu oleje. Podavame s varenym chrestem a bramburky, vse prelite omackou z pomerancu a cerstvou italskou petrzelkou. Hodi se lepe, nez kaderava, protoze ma chut citronu.