Rybička hoki v marinádě na bramborovo-celerovém pyré

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g hoki filety (treskovník)
2 lžíce sušeného kopru
máslo
sůl
zeleninový vývar
marináda:
2 lžíce olivového oleje
šťáva z 1/2 citrónu
2 lžíce úštřičné omáčky
3 lžíce meruňkové marmelády
1-2 stroužky česneku (utřeného se solí)
špetka soli
1 lžička mletého kmínu
1 lžička pepře
příloha:
8 brambor
1/2 bulvy celeru
100 ml smetany ke šlehání
3 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby omyjeme, osušíme, dobře nasolíme a posypeme sušeným koprem (čerstvý by při tepelné úpravě ztrácel na chuti, sušený ji naopak rozvine). Suroviny na marinádu prošleháme a potřeme s ní rybí filety. Necháme marinovat cca 2 hodiny.

  2. Poté přikryjeme alobalem a pečeme přikryté půl hodiny. Odkryjeme, poklademe plátky másla a 15 minut dopečeme. Podle potřeby podléváme malým množstvím vývaru.

  3. Mezitím oloupeme brambory a celer a společně uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut). Vodu scedíme, obsah hrnce rozšťoucháme s máslem a přilijeme horkou smetanu. Pomocí ručního šlehače vyšleháme pyré a dochutíme ho solí, případně špetkou muškátového oříšku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!