Rybí polévka s knedlíčky

Recepty, Ryby

Suroviny

2 hlavy z kapra, dvě porce od ocasu, rybí odřezky
1 mrkev
celý pepř
sůl
máslo
1 PL hladké mouky
1 cibule
200 g zakysané smetany
petrželka nať

Postup přípravy receptu

  1. Hlavy, rybí porce a odřezky uvaříme v osolené vodě společně s mrkví a několika kuličkami celého pepře. Hotový vývar slejeme přes sítko. Mrkev nastrouháme a přidáme do přecezeného vývaru.

  2. Rybí maso z hlav, rybích porcí a odřezků obereme a umeleme. Do umletého masa přidáme vejce, strouhanku, 1 PL zakysané smetany, mletý pepř, sůl, muškátový květ a vše důkladně prohněteme a utvoříme malé kulaté knedlíčky.

  3. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme 1 PL hladké mouky a uděláme světlou jíšku. Jíšku zalijeme scezeným rybím vývarem a cca 5 minut vaříme. Do vroucí polévky přidáme knedlíčky a krátce povaříme. Knedlíčky jsou hotové tehdy, když v polévce plavou. Nakonec přidáme do polévky zakysanou smetanu, polévku promícháme a ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!