Rybí paprikáš s houbami

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g filetů z aljašské tresky
1 cibule
talířek lesních hub
1 zelená paprika
1/2 červené papriky
1 rajče
1 lžíce rajského protlaku
50 ml smetany na vaření
sůl
pepř
sladká paprika
drcený kmín
hladká mouka
olej
1/2 lžičky cukru (není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Filety nakrájíme na kostky a lehce obalíme v mouce. Větší houby nakrájíme na kousky, menší jen přepůlíme.

  2. Na rozehřátý olej v hlubší pánvi vhodíme nahrubo nakrájeno cibuli a necháme zesklovatět. Pak přimícháme sladkou papriku a rajský protlak, necháme krátce osmahnout a hned podlijeme trochou horké vody. Přidáme houby a rajče nakrájené na kostičky a necháme asi 10 minut dusit.

  3. K poloměkkým houbám přidáme připravené kousky ryby, papriky nakrájené na proužky, osolíme, opeříme a přidáme i kmín. Podle potřeby ještě přilijeme trochu vody. Vše lehce promícháme a necháme 10 minut dusit při mírnější teplotě. Už nemícháme, aby se kousky ryby nerozpadly, jen pánví trochu potřásáme. Pro lepší chuť můžeme přidat půl lžičky cukru. Nakonec zjemníme smetanou a vypneme. Podáváme s rýží, těstovinami nebo s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!