Rybí filé v jogurtu a rajském protlaku

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce rybího filé - podle vlastní chuti
1 polévková lžíce oleje
1 lžíce másla
4 lžíce rajského protlaku
150 ml vývaru - nejlépe zeleninový
2 lžíce nasekaného kopru
200 ml bílého jogurtu
50g tvrdého sýra - gouda, eidam
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rybu trochu osolíme, opepříme a opečeme do zlatova na oleji s máslem a přendáme do zapékací misky.

  2. Do pánve s výpekem přidáme rajský protlak a za stálého míchání trochu osmahneme. Pak zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme a pár minut provaříme. Nakonec vmícháme nasekaný kopr.

  3. Rybu přelijeme jogurtem, rajským protlakem s koprem a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby rozpálené na 180°c a pečeme 15 - 20 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!