Roštěná s medvědím česnekem

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

300 g roštěné
Na marinádu:
cca 100 g oleje s medvědím česnekem (viz POZN.)
špetka kari
1 chili paprička
Dále:
1 cibule
hrst medvědího česneku
5 vlašských ořechů
sůl, olej

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme ochucený olej s naloženými listy česneku a špetkou kari, pokud nemáme dáme samostatně dobrý olej, nasekané listy česneku, sůl a kari koření. Marinujeme alespoň 12 hodin v chladu.

  2. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli a necháme zatáhnout maso. Vložíme do nádoby pomalého hrnce i s marinádou, přidáme ještě hrst listů, vyloupané vlašské ořechy a pomalíme na 1.stupni 7,5 hodiny.

  3. Půl hodiny před koncem opražíme mouku na pánvi bez tuku, smícháme s vodou, aby vznikla hustá hladká kašička, zahustíme a necháme provařit. Jako přílohu jsem zvolila br. kaši s medvědem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!