Roládka s řapíkatým celerem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 váleček od kýty
5 řapíků celeru
100 g šunkového salámu
1 cibule
3 lžíce sádla
vývar(může být i kostka)
pasta Wasabi (6cm)
pár kapek Tabasca
pár kapek tekutého pepře
koření Čarodějnice
1 lžička hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Váleček masa rozkrojíme na plát, naklepeme, mírně osolíme, pomažeme Wasabi pastou, poklademe kolečky šunkového salámu, přidáme 2 řapíky celeru a zavineme do rolády.

  2. Roládu mírně osolíme, poprášíme kořením.

  3. Do tlakového hrnce dáme sádlo, roládu ze všech stran osmahneme, na chvíli vyndáme, dáme osmahnout cibuli nakrájenou na plátky, přidáme nakrájené řapíky celeru, restujeme asi 3 minuty, vložíme roládu, vlijeme asi 2dcl vývaru, tlakáč uzavřeme a dusíme 30 minut.

  4. Potom vyjmeme roládu, obsah hrnce rozmixujeme, přidáme Tabasco, tekutý pepř, zahustíme moukou a provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!