Roláda z daňčí plece

Recepty, Jiné maso

Suroviny

300-400 dančí plec
50 g uzené slaniny
2 plátky anglické slaniny
20 g uzeného bůčku
3 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
barevný pepř
1 lžíce hladké mouky
1 lžička sladké papriky
1 větší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Daňčí plec pořádně odblaníme, rozkrojíme a přes fólii naklepeme dotenka. Osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem smíchaným s hořčicí. Na upravený a potřený plát položíme plátky anglické, nebo královské slaniny a přidáme špalíček uzeného bůčku. Roládu srolujeme a buď ovážeme potravinářským motouzem, nebo sepneme špejlemi.

  2. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a když pustí tuk, přidáme nasekanou cubuli. Základ restujeme dohněda. Pak na cibuli a slaninu dáme ze všech stran orestovat roládu, zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a dusíme doměkka. (můžeme použít tlakový hrnec, stačí pak dusit cca 25-30 minut). Když je roláda měkká, vyjmeme ji, šťávu zaprášíme hladkou moukou a provaříme. Nejlepší přílohou je rýže, kterou také můžeme netradične osmahnout na uzené slanině, zalít vodou, osolit a dát péct do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!