Rohlíkové pleskačky (placičky) s houbami

Recepty, Houby

Suroviny

1 cibule
olej nebo sádlo
150 g čerstvých hub (lesní, žampion, hlíva...)
2-3 stroužky česneku
80 g anglické slaniny
majoránka
drcený kmín
100 ml mléka
2 vejce
sůl
pepř mletý
3 starší rohlíky (3 x 42 gramů) nebo houska, toust.chléb, veka
strouhanka, je-li třeba
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce tuku dosklovata, pak přisypeme drobně pokrájenou slaninu a dosmažíme lehce dozlatova, přidáme na plátky pokrájené houby, nasekaný česnek, drcený kmín, pepř a majoránku dle chuti a vše ještě krátce smažíme do změknutí hub.

  2. Starší rohlíky pokrájíme na menší kostičky, nasypeme do houbové směsi a dobře promícháme, přelijeme mlékem, promícháme a necháme cca 5 minut odstát, pak opět promícháme, přidáme vejce, osolíme dle chuti, opět promícháme, je-li třeba, přidáme maličko strouhanky, aby se těsto lépe spojilo a z hmoty upleskáme několik menších placiček, které smažíme v rozpáleném oleji (nejlépe v kombinaci s máslem) z obou stran dozlatova.

  3. Hotové pleskačky odkládáme na ubrousek. Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem dle chuti. Výborné jsou i zastudena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!