Rohlíčky plněné čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 2 žloutky
- 150-200 ml mléka
- 30 g másla (rozpuštěné a vlahé)
- 50 g cukru
- sůl
- vejce na potření
- čokoláda mléčná-hořká
- měla jsem nugát
Postup Rohlíčky plněné čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme trochu cukru, mouky a necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme kvásek a zbytek surovin. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Dáme kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4-5 dílů, podle toho jak chceme mít rohlíčky velké. Každý rozválíme na kruh a rozřízneme na 4 nebo 8 trojúhelníků, podle velikosti kruhu.
Na každý kousek těsta dáme proužek čokolády, tak aby šel zabalit. Balíme od nejširší strany. Ukládáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout.
Vykynuté potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby na 190°C. Pečeme do zlaté barvy cca 20 minut.