Rohlíčky plněné čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
20 g droždí
2 žloutky
150-200 ml mléka
30 g másla (rozpuštěné a vlahé)
50 g cukru
sůl
vejce na potření
čokoláda mléčná-hořká
měla jsem nugát

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme trochu cukru, mouky a necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme kvásek a zbytek surovin. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Dáme kynout.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 4-5 dílů, podle toho jak chceme mít rohlíčky velké. Každý rozválíme na kruh a rozřízneme na 4 nebo 8 trojúhelníků, podle velikosti kruhu.

  3. Na každý kousek těsta dáme proužek čokolády, tak aby šel zabalit. Balíme od nejširší strany. Ukládáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout.

  4. Vykynuté potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby na 190°C. Pečeme do zlaté barvy cca 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!