Rizoto s kari kořením a ananasem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2,5 hrnku dlouhozrnné rýže (asi 650 g)
3,75 hrnku vody
500 g kuřecích prsních řízků
1 cibule
1 konzerva ananasu
1 sáček mražené zeleninové směsi (směs kukuřice, hrášek, mrkev)
grilovací koření
kari koření
sůl
olej
asi 15 dkg Eidamu v celku na nastrouhání

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme vodou, dáme do hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme na mírném ohni do změknutí a dokud se voda úplně nevypaří. Občas promícháme.

  2. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Vezmeme větší pánev, dáme na ni trochu oleje a přidáme cibuli, kterou smažíme dozlatova. Potom přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, které posypeme grilovacím kořením.

  3. Mezitím, co se nám opéká maso nakrájíme na kostičky ananas, který spolu s jeho šťávou přidáme k masu.

  4. Podle chuti přidáme kari koření a mraženou zeleninu. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme, dokud zelenina nezměkne.

  5. Nakonec smícháme uvařenou rýži s hotovou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!