Rizoto s barevnou houbovo-zeleninovou směsí

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g rýže
150 g hlívy ústřičné nebo žampiónů
2 stonky řapíkatého celeru
1 větší červená paprika (zelená nebo žlutá)
1 cibule
60-80 g uzeného strouhaného sýra
kari koření
červená sypká paprika
sůl
pepř
kmín
100 g Gazdovské slaniny
4-6 cherry rajčátek
olivový olej
sojová omáčka
voda nebo zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si dáme vařit rýži, ke které při vaření přidáme smíchané kari koření s červenou sypkou paprikou.

  2. Mezitím si na oleji osmahneme slaninku, nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájenou cibulku a zprudka orestujeme.

  3. Poté vložíme na malé kousky pokrájenou hlívu ústřičnou nebo žampionky, proužky červené papriky, kousky řapíkatého celeru a rozkrájená cherry rajčátka. Přidáme kmín, pepř, sůl, ještě zakápneme sójovou omáčkou a podusíme doměkka s trochou vývaru.

  4. Tuto směs vmícháme k uvařené barevné rýži.

  5. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a vše řádně promícháme. Můžeme ponechat také rýži jen s houbovo-zeleninovou směsí a sýrem jednotlivé porce posypat. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!