Řezy z kuřecího masa v šunkovém závitku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 řízky z kuřecích prsíček
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce sušené rozmarýny
sůl
mletá ostrá paprika
8 tenkých plátků krájené šunky
1 stroužek česneku
1 cibule
3 celery
3 mrkve
2 malé cukety
1 lžíce rajčatového pyré
1/8 suchého bílého vína
2 lžíce olivového oleje
1 lžička strouhané citronové kůry
1 lžíce nasekané petržele

Postup přípravy receptu

  1. Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou. Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava. Potom je vyjmeme,okořeníme rozmarýnou, paprikou a osolíme. Pak každý řez zavineme do dvou plátků šunky.

  2. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev dobře očistíme, cukety omyjeme a všechno nakrájíme na tenké proužky. Rajčatové pyré dobře promícháme a bílým vínem.

  3. V pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a v něm osmažíme cibulku do sklovita. Pak přidáme česnek a zeleninu a lehce osmažíme. Přilijeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme.

  4. Řezy z prsíček položíme na zeleninu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut. Podušené je přemístíme na předehřáté talíře a udržujeme v teple.

  5. Do zeleniny přimícháme citronovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme vedle kuřecích řezů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!