Řezy s třešněmi /višněmi

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
3 vejce
80 g krupicového cukru
100 g polohrubé mouky
tuk
mouku do pekáčku
Na náplň:
300 ml nálevu z třešní /višní
1 vanilkový pudink
50 g cukru
200 g kompotovaných třešní /višní
Na pudinkový krém:
300 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinku
80 g cukru
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Zapracujeme žloutky a mouku. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a vložíme do trouby.

  2. V troše nálevu z třešní /višní rozmícháme pudinkový prášek. Zbylou šťávu osladíme a přivedeme k varu. Přilijeme pudink a šťávu vaříme, dokud nezhoustne. Odstavíme, vmícháme třešně /višně a rozetřeme na korpus v pekáčku. Dáme ztuhnout.

  3. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme krém. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Zašleháme máslo a rozetřeme ho na moučník. Když ztuhne, rozdělíme dezert na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!