Řezy Rigó Jancsi

Recepty, Moučníky

Suroviny

přísady jsou na na 16 kusů
Čokoládová náplň:
500 ml smetany na šlehání
100 g krystalového cukru
50 g kakaa
Světlá náplň:
500 ml smetany na šlehání
1 vanilkový cukr
Korpus:
4 vejce
100 g moučkového cukru
100 g hladké mouky
20 g kakaa
Zhotovení:
100 g čokoládové polevy

Postup přípravy receptu

  1. Do smotany vymiešame cukor a potom kakao. Necháme ju zovrieť a cez noc necháme v chladničke odležať. Na druhý deň vyšľaháme. Zo smotany na svetlú náplň a z vanilkového cukru pripravíme tuhú šľahačku.

  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Zľahka vmiešame múku preosiatú s kakaom. Cesto rozotrieme na plech vložený papierom na pečenie a vložíme do rúry. Korpus pri 200°C pečieme asi 8 minút. Upečený korpus prenesieme na pracovnú dosku a necháme vychladnúť. Potom z neho opatrne dáme dole papier na pečenie. Pozdĺžne ho prekrojíme.

  3. Vrchný diel korpusu potrieme rozpustenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Potom s nožom rozkrájame na štvorce veľkosti 6x6 cm. Spodnú diel korpusu položíme na plech s vyšším okrajom. Potrieme najprv tmavou šľahačkou a potom svetlou šľahačkou. Navrch rozložíme pripravené čokoládové štvorčeky. Keď zákusok stuhne, nakrájame na porcie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!