Ředkvičkové tzatziky

Recepty, Saláty

Suroviny

2 svazky ředkviček
250 g řeckého jogurtu nebo husté zakysané smetany
2-3 stroužky utřeného česneku
1 lžíčka vinného octu
2-3 lžíce jemně nasekaného kopru
čerstvě mletý pepř
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Omyté ředkvičky nastrouháme na hrubším struhadle. Lehce je osolíme a necháme odpočinout. Potom z nich vymačkáme veškerou vodu.

  2. Přidáme česnek, kopr a sůl. Promícháme s jogurtem a nakonec dochutíme octem a čerstvě mletým pepřem.

  3. Přidáme pár kapek olivového oleje, naposledy promícháme a dáme uležet do lednice. Podáváme jako přílohu k masu nebo jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!