Rebarborovo-broskvové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5-6 řapíků rebarbory
- 3 dcl kompot broskví nebo jakéhokoliv sezónního ovoce
- Na drobenku:
- 7-8 lžic rozpuštěného másla
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukr moučka
- Na těsto:
- 2 vajíčka
- 1 prášek do pečiva
- 3/4 hrnku vlažného mléka
- 8 lžic rozpuštěného másla
- 1,25 hrnku hladké mouky
- 3/4 hrnku moučkového cukru
Postup Rebarborovo-broskvové řezy
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si drobenku. Máslo rozpustíme například v mikrovlnné troubě a promícháme s cukrem a moukou. Místo polohrubé mouky můžeme použít i hrubou. Z polohrubé je drobenka jemnější.
Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky a necháme cca 2 minuty provařit ve vodě s jednou lžící cukru, popřípadě můžeme použít i šťávu z kompotových broskví. Uvařenou rebarboru necháme vychladnout, přidáme na kousky nakrájené broskve.
Žloutky, cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku, mléko, máslo a nakonec sníh. Vše opatrně promícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto naklademe rebarboru s broskvemi a posypeme hustě posypkou. Můžeme přidat i lupínky mandlí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů cca 30 minut. Hotový moučník můžeme pocukrovat, posypat skořicí, popřípadě ozdobit šlehačkou.