Rebarborové koláčky s jahodami a jogurtem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na 3 koláčky o průměru 12cm (nebo jedna menší koláčová forma):
1/2 listového těsta (popř. křehkého)
cca 1/2 velkého bílého jogurt
1 vejce
citronová kůra z 1 citronu
1 polévková lžíce cukru
rebarbora
jahody
1 polévková lžíce cukru
snítka meduňky nebo máty

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme dotenka a vyložíme jím formičky až po okraj.

  2. Rebarboru nakrájíme na kousky (já ji neloupu, ale kdo chce a je zvyklý, oloupe), vložíme spolu s cukrem a meduňkou do kastrůlku, přidáme cca 3PL vody a provaříme. Nesmí se nám rozpadnout na kaši.

  3. Nakonec vhodíme pokrájené jahody a odstavíme.

  4. Necháme vychladnout.

  5. Jogurt vymícháme s cukrem, vejcem a citronovou kůrou dohladka a dáme na listové těsto.

  6. Vrstva nesmí být příliš vysoká, pečením trochu nabyde, tak aby se tam vešla ještě navrch rebarbora s jahodami.

  7. Vložíme do trouby rozpálené na 180°C a upečeme. Těsto na dně můžeme propíchat lehce vidličkou, aby se nevydouvalo.

  8. Upečené vyjmeme a poklademe ještě teplé směsí rebarbory a jahod.

  9. Necháme zcela vychladnout a nejlépe vychladíme ještě v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!