Radegastův kapr

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g kapra
citronová šťáva
4 plátky anglické slaniny
olej
1 cibule
2 bobkové listy
6 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
3 PL strouhaného perníku
0,5 l piva 10°Radegast
30 g másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a rybí porce z obou stran opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem.

  3. Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto a dáme zpět na zdroj tepla. Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, podle potřeby dochutíme a omáčku povaříme do zhoustnutí. Porce ryby dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme.

  4. Příloha brambory upravené dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!