Putování za švestkovou vůní

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
1 kypřící prášek
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 hrnek cukru moučka
3 lžíce kakaa
Krém:
400 g zakysané smetany
200 ml mléka
1/2 pudinku bez vaření - Olé (vanilka)
Švestková poleva:
600 g vypeckovaných švestek
1 lžička skořice
2 lžičky růžové vody (nemusí být)
cukr podle chuti
1 jahodový pudink v prášku
500 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a mléko. Měchačkou promísíme, nalijeme na vymazaný a vysypaný velký plech a pečeme při 160°C asi 25 minut. Korpus pak vychladíme.

  2. Kysané smetany šleháme asi dvě minuty, pak přidáme cukr, mléko a krém bez vaření. Znovu vyšleháme, ochutnáme, případně dosladíme a naneseme rovnoměrně na korpus.

  3. Švestky vaříme asi v decilitru vody zhruba 30 minut s cukrem a skořicí. Nakonec přidáme růžovou vodu, propasírujeme přes síto a vychladíme.

  4. Pudink s mícháme s cukrem a vodou, pak vlijeme švestkovou směs a vaříme do zhoustnutí. Směs potom nalijeme na krémem pomazaný korpus a moučník uložíme nejméně na dvě hodiny do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!