Puntíkované malé cheesecaky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
cca 200 g sušenek
(Lotus - nebo jiných tmavších)
50 g másla
2 lžíce vody
Na náplň:
cca 250 g lučiny
1 lžíce moučkového cukru
vanilkový extrakt
1 vejce
50 ml mléka
2 lžičky hladké mouky
50 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a vodou. Pomocí lžičky namačkáme na dno tartaletkových košíčků a vytvoříme i okraje. Naplněné košíčky dáme na chvíli do lednice zatuhout.

  2. Lučinu (měla jsem doma připravenou vykapanou ze směsi tvarohu, zakysanky a jogurtu) smícháme s cukrem, vanilkovým extraktem (nemáte-li, stačí vanilkový - ne vanilinový! - cukr). Vidličkou vmícháme vejce, mléko a mouku. Asi dvěma třetinami do roviny naplníme připravené korpusy. Do zbylé náplně vmícháme čokoládu, rozehřátou v misce ve vodní lázni.

  3. Pomocí zdobičky na plnění krémem s malým otvorem (nebo mikrotenového sáčku) uděláme do světle naplněných tartaletek tmavé puntíky a celé dáme péci na 160 st. na asi 25 minut. Necháme v troubě vystydnout, než vyndáme z formiček, vychladíme ještě v lednici


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!