Punčový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Suroviny:
125 g cukru
150 g polohrubé mouky
6 vajec
75 g škrobové moučky
2 lžičky prášku do pečiva
6 cl rumu (3x 2 cl)
300 g meruňkové marmelády
2 pomeranče
1 citron
200 g moučkového cukru
1 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se 100 g cukru. Vše smícháme s moukou, práškem do pečiva a škrobovou moučkou. Těsto pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.

  2. Vychladlé těsto dvakrát prořízneme. Slabou prostřední vrstvu dáme stranou. Zbývající placky pokapeme rumem a spodní placku navíc potřeme marmeládou.

  3. Šťávu ze dvou pomerančů a jednoho citronu smícháme s 2 cl rumu, 50 g marmelády, zbývajícím cukrem (25 g) a s prostřední vrstvou upečeného piškotu. Celé chvilku povaříme.

  4. Směs naneseme na spodní placku piškotu. Přiklopíme horní plackou a lehce přitiskneme. Pak vrchní placku potřeme zahřátou marmeládou.

  5. Poleva:Smícháme zbylý rum s moučkovým cukrem. 2 lžíce polevy si dáme stranou a vmícháme do ní kakao. Dort potřeme bílou částí polevy a kakaovou polevou ozdobíme dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!