Pstruh s mandlemi

Recepty, Mořské plody

Suroviny

1 kg malých brambor
sůl
4 vykuchaní pstruzi (asi po 300 g)
1 lžíce vinného octa
pepř
3 lžíce oleje
4 lžíce hladké mouky
6 lžic másla
125 g mandlových lupínku
2 citróny
svazek posekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut. V octě rozšleháme sůl, pepř a 1 lžíci oleje a směsí ryby potřeme. Pstruhy po obou stranách obalíme v mouce.

  2. Ve dvou velkých pánvích rozehřejeme po 1 lžíci oleje a másla a pstruhy na nich opékám z každé strany asi 5 minut dozlatova. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.

  3. Na pánvi zpěníme 4 lžíce másla. Nasypeme do něj mandle a opražíme je, občas přitom potřeseme pánví, ale nemícháme. Citrony rozpůlíme a vymačkáme.

  4. Pstruhy přelijeme citronovou šťávou a pokapeme mandlovým máslem. Brambory slijeme a podáváme je posypané petrželkou k rybě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!