Prokládaná krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovičky
200 g libovější anglické slaniny na plátky
1 cibule
4 stroužky česneku
Marináda:
3 lžíce oleje
5 lžic kečupu
1/2 lžíce grilovacího koření
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička vegety
pepř
drcený kmín podle chuti
3 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací nádobu vysteleme plátky anglické slaniny, na ni položíme naklepané plátky krkovičky, opět slaninu a zasypeme proužky cibule a plátky česneku. Opět zakryjeme plátky slaniny a zalijeme částí marinády.

  2. Vrstvíme, dokud máme suroviny. Poslední vrstvou je slanina zalitá marinádou. NENÍ POTŘEBA SOLIT!

  3. Zakryté dáme do lednice přes noc marinovat.

  4. Pečeme v troubě na 180 stupňů, cca 1 hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!