Přírodní pikantní vepřový plátek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky vepřového masa - měla jsem plec
řapík celeru
2 lžíce oleje
1 lžíce sojové omáčky
lžička sušeného zázvoru
1 stroužek utřeného česneku
1/2 lžičky cukru
lžička pikantní hořčice
chilli
petrželka
sůl
pepř
tuk na opečení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Prošleháme olej, česnek,hořčici, cukr, sojovku a zázvor. Maso v tom obalíme a necháme 2 hodiny odpočívat.

  2. Tuk rozehřejeme. Maso otřeme od marinády a poprášíme zlehka moukou. Dáme na rozpálenou pánev. Opékáme zprudka z obou stran. Ztlumíme plamen, přidáme na krájený celer a dusíme společně, aby maso bylo měkké a celer křupavý.

  3. Měkké maso vytáhneme a do výpeku přidáme trochu vývaru nebo vody. Necháme chvíli povařit. Jestli je šťáva ještě řídká, zahustíme trochou mouky s vodou a povaříme. Dochutíme případně solí a pepřem, nebo sojovkou a vrátíme maso. Společně už jen prohřejeme.

  4. Podáváme s bramborem, rýži nebo těstovinami


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!