Přírodní krkovička s celerovou remuládou (salátem)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovičky
sůl
pepř (popř. směs pepřů či oblíbené koření na grilovaná masa)
olej
Na remuládu:
1/4 celeru
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce majonézy
1 žloutek (vařený)
1 kyselá okurka (malá)
šťáva z 1/2 citronu
petrželka
celer (mladé lístky)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme remuládu. Celer nakrájíme na velmi jemné nudličky, já používám škrabku na zeleninu k tomu určenou (od Tescomy) nebo můžeme nahrubo nastrouhat. Zakápneme citronovou šťávou, aby nám celer nezhnědl.

  2. Smícháme majonézu s hořčicí a utřeným žloutkem, přistrouháme najemno okurku a smícháme s celerem. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici. Krkovici osolíme, opepříme a opečeme pozvolna na rozpáleném oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!