Přírodní kotlety s fenyklem a jablkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové kotlety bez kosti
1 fenykl
1 větší jablko Granny Smith
150 ml bílého suchého vína
sůl
pepř
olivový olej
balsamico Crema

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na stranách nařízneme. Fenykl očistíme a nakrájíme na menší kousky. Jablko zbavíme jadřince a taky nakrájíme.

  2. V pánvičce rozehřejeme lžíci olivového oleje, přidáme fenykl, mírně osolíme, podlijeme vínem a dusíme do vyvaření vína. Krátce před koncem přidáme jablko a společně doděláme. Obojí má zůstat na skus. V druhé pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme připravené kotlety a opečeme dozlatova

  3. Fenykl s jablkem rozdělíme na talíře, zakápneme balsamicem a doplníme kotletami. Podáváme např. s bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!