Přesnídávka z jablek a mrkve

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

500 g jablek
2 lžíce mleté skořice
cukr
hřebíček
4 ks mrkve

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a dáme do hrnce vařit podlijeme vodou, ale ne tak, aby v hrnci jablka plavala (například do plného hrnce jablek přidáme jen do čtvrt hrnce vodu), přidáme cukr, skořici a hřebíček.

  2. Oškrábanou mrkev dáme taky vařit do menšího hrnce s vodou a můžeme přidat do vody kapinku tuku (oleje). Jakmile nám jablka začnou pěnit a jsou rozvařená, vyndáme hřebíček a hrnec odstavíme.

  3. Mrkev, jak bude rozvařená, tak ji scedíme a přidáme do hrnce s jablky. Vše ručním mixérem rozmixujeme a popřípadě ještě dosladíme cukrem.

  4. Dáme do sklenic od přesnídávek nebo od tatarek, marmelád a sterilizujeme při teplotě 80°C asi 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!